Ga direct naar de inhoud, het hoofdmenu, het servicemenu of het zoekveld.


HD café "Zelfredzaamheid en veiligheid"

 

Op woensdag 14 juni er een bijeenkomst van het HD Café. 

Spreker deze avond is Marieke Clemens.

Marieke1

Marieke Clemens is ergotherapeut en sinds 2007 werkzaam binnen Topaz Overduin. Als ergotherapeut kijkt ze naar de activiteiten die iemand graag wil doen, maar niet meer lukken als gevolg van de ziekte van Huntington. Te denken valt aan eten, drinken, kleden, maar ook aan koken en verplaatsen buitenshuis. Marieke ziet zowel cliënten in de thuissituatie als cliënten binnen Overduin.

Thema "Zelfredzaamheid en veiligheid"

De beleving van iemand met de ziekte van Huntington is persoonlijk. Ieder ervaart, als gevolg van de ziekte, op zijn eigen manier problemen bij het uitvoeren van activiteiten of het participeren hiervan.

Binnen de ergotherapie kijken we naar activiteiten die voor die persoon belangrijk zijn. Daarbij streven we naar zelfstandig functioneren. Soms staat de zelfstandigheid haaks op de veiligheid, dit is een belangrijk punt waardoor keuzes worden beïnvloed.

Tijdens deze bijeenkomst zal bij bovenstaande stil worden gestaan. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

Wilt u hier meer over weten? Kom naar het HD-Café!

  • Dag en datum: woensdag 14 juni 2017
  • Tijd: 19.00 – 21.30 uur
  • Adres: Huntingtoncentrum Topaz Overduin, Nachtegaallaan 5 in Katwijk
  • Ruimte: 't Onder Onsje
  • Entree, koffie/thee gratis.

 Graag aanmelden via j.deman@topaz.nl

 

Het HD café
 
 

Op het Huntingtonplein delen experts kennis en ervaring om de professional en patiënt waar mogelijk te ondersteunen in het omgaan met de ziekte van Huntington. Bent u expert en wilt u ook uw kennis delen op het gebied van de ziekte van Huntington? Meld u dan aan via de website.

Topaz, Samen zorg je sterk.